Selecteer een pagina

Ooglaser Centrum

Drechtsteden

PROGRAMMA:            7 spreekkamers, wachtruimte en lounge
LOCATIE:                      Veerpromenade 22 te Papendrecht
GROOTTE:                    350 m2 (is alleen de kelder)
PERIODE:                     2018-heden (bouw is begonnen)
BEELDEN:                    Steven Nobel Architect, Zecc Architecten BV, Jeroen Akershoek
OPMERKING:              Ontwerp begane grond en verdieping is gemaakt als onderdeel van Zecc Architecten.

Opgave

fase 2

Nadat Steven Nobel als onderdeel/partner van Zecc Architecten enkele jaren geleden de begande grond en eerste verdieping van het ooglasercentrum heeft ontworpen, is het centrum dusdanig gegroeid dat er behoefte is aan een uitbreiding. De parkeerruimte onder het pand biedt uitkomst.
Er zijn diverse indelingsvarianten onderzocht en er zijn investeerders enthousiast gemaakt door middel van enkele Virtual Reality beelden zoals hieronder zichtbaar.

De verbouwing is in augustus 2018 gestart.

Plattegrond

Eenmaal afgedaald naar de kelderverdieping kom je direct bij de balie van deze verdieping. Deze balie biedt, net als de balie op de begane grond, zicht over het gehele “plein”.

Ter plaatse van de inrit van de voormalige parkeergarage komt een glazen pui. De pui zorgt voor daglicht in het centrale middengebied en wordt dus ook vrijgehouden van spreekkamers.

Aan de rechterzijde van de plattegrond is een bar/lounge bedacht die voor multifunctionele doeleinden gebruikt kan worden. Middels een vouwwand kan deze ruimte bij het middengebied betrokkken, of juist afgesloten worden.

 

Toen Steven Nobel nog partner was van Zecc architecten heeft Steven het interieur ontworpen voor de begane grond en eerste verdieping van Ooglaser Centrum Drechtsteden. Inmiddels enkele jaren later is het centrum gegroeit en wil uitbreiden.  Steven Nobel Architect wrerd benaderd om  Nobel zijn tijd bij Zecc architecten

Oude situatie als parkeerkelder voor de transformatie door Steven Nobel Architect.

FASE 1

Het plan hierboven is een vervolg op het ontwerp dat Steven Nobel heeft gemaakt voor de begane grond en eerste verdieping van het Ooglasercentrum.

OPGAVE:                      Transformeren voormalig ABN Amro kantoor naar Ooglasercentrum
PROGRAMMA:            spreekkamers, wachtruimte en OK
LOCATIE:                      Veerpromenade 22 te Papendrecht
GROOTTE:                    ci 700 m2
PERIODE:                     2012
BEELDEN:                     Steven Nobel Architect, Zecc Architecten BV, Jeroen Akershoek
OPMERKING:                Ontwerp begane grond en verdieping is gemaakt als onderdeel van Zecc Architecten.

organisatie

De balie is al onderdeel van de entree, waardoor bezoekers bij binnenkomst direct opgemerkt wordt. De kracht van de indeling zit hem in het overzicht dat er direct vanuit de balie is. De tochtsluis is op een mooie manier verwerkt in de balie.

Na het aanmelden bij de balie kunnen bezoekers plaatsnemen in de centrale wachruimte in de buurt van hun spreekkamer waar zij de afspraak hebben. Op die manier zijn er korte looplijnen, wat tijd en kosten scheelt.

Toen Steven Nobel nog partner was van Zecc architecten heeft Steven het interieur ontworpen voor de begane grond en eerste verdieping van Ooglaser Centrum Drechtsteden. Inmiddels enkele jaren later is het centrum gegroeit en wil uitbreiden.  Steven Nobel Architect wrerd benaderd om  Nobel zijn tijd bij Zecc architecten

Look & Feel

De vraag van de opdrachtgever was om een huiselijk gevoel te creëren. Dit lijkt makkelijk, maar in een centrum waar hygiëne hoog in het vaandel staat is dat het niet. Zeker niet als er ook een operatiekamer in het gebouw zit die aan alle eisen moet voldoen.

In de wachtruimte in de centrale zone is er gekozen voor fris groene vloerbedekking. De loopzones zijn te herkennen aan de houtlook vloer.

nieuwe vide

Op de eerste verdieping is de operatiekamer gesitueerd. Daar zit een recovery room bij, maar ook een wachtkamer voor familie of vrienden. Deze wachtruimte kan tevens als lesruimte gebruikt worden, omdat het mogelijk is om via een scherm mee te kijken tijdens een operatie.

Om bezoekers niet door een afgesloten trappenhuis uit het zicht van de balie naar de bovenliggende verdieping te laten gaan, is er een vide gemaakt waarin een nieuwe trap is vormgegeven.

Operatie kamer

De operatiekamer is de meest steriele ruimte van het pand. Door middel van een overdruk in deze ruimte wordt stof bijvoorbeeld altijd de ruimte uit “geblazen” naar een aangrenzende ruimte. Zo is de gehele verdieping opgedeeld in zones om aan alle voorschriften en eisen te kunnen voldoen.