Selecteer een pagina

opgave

In samenwerking met Okhuijsen Architecture, Construction en Projectmanagement heeft Steven Nobel deze villa op Bonaire ontworpen. De woning bevindt zich op een heuvel en heeft zicht over de zee en het eiland klein Bonaire.

PROGRAMMA:            vakantievilla
LOCATIE:                      Bonaire (Caribisch gebied)
GROOTTE:                   ci 130 m2
OPDRACHTGEVER:  particulier
PERIODE:                     2018-heden
PARTNER:                   Okhuijsen Architecture, Project , Construction Management
BEELDEN:                    Steven Nobel Architect

entree

Als je de woning binnen gaat is er vanaf de voordeur direct zicht door het huis. Doordat er in de woning een split-level is geintroduceerd, ligt de entree lager dan de woonkamer en het waterniveau van het zwembad. Hierdoor ontstaat er een interessant perspectief. Het zwembad lijkt namelijk door te lopen in de blauwe zee van Bonaire. Een zogeheten infinity pool.

 

lounge

Verder doorgelopen vanaf de entree kom je bij het overdekt lounge gedeelte. Dit gedeelte ligt lager dan het waterniveau van het zwembad, waardoor je over het water heen direct naar de zee kijkt.
Een andere bijkomstigheid is dat je vanuit de woonkamer nu optimaal uitzicht hebt, zonder dat je tegen je eigen tuinmeubels aankijkt.

 

gasten verblijf

Als je doorloopt de trap af langs het zwembad  loop je langs een patio richting het gastenverblijf.

In de verkeersruimte vormen de wastafels een afscheiding tussen de patio en de badkamer.

 

Omdat de wind op Bonaire eigenlijk altijd van dezelfde kant komt is deze patio hier ontworpen. Deze patio zorgt voor schaduw. Wind die door de patio gaat wordt hierdoor iets gekoeld voordat hij bij de lounge bij het zwembad is. Het is namelijk standaard 28 graden Celcius op Bonaire dus elke verkoeling is wenselijk.

badkamer

Bij het openen van de douche deur opent zich het waanzinnige uitzicht weer richting de zee!

De layout van de badkamer is gebaseerd op een Jack & Jill badkamer. Dat is een gedeelde badkamer tussen 2 slaapvertrekken in. Het toilet en de douche zijn wel “privé” te gebruiken op een manier dat de wastafels nog steeds te gebruiken zijn door de ander.

 

woonkeuken

Grenzend aan het zwembad bevindt zich de woonkeuken. Vanuit de keuken is door het raam links zicht op de voordeur en het garage pad. Nog fijner is natuurlijk gewoon het uitzicht over zee. Zittend aan de eettafel is in de avond de mooie zonsondergang te ervaren via het raam op de kop van de tafel. Mocht je de zon niet binnen willen hebben dat kunnen de shutters dichtgeschoven worden.

 

 

master bedroom

De materbedroom is op de eerste verdieping en heeft daarmee uitzicht over de eigen gastenverblijven richting de zee. De masterbedroom heeft eigen was voorzieningen en een eigen walk-in-closet.