Selecteer een pagina

Herindeling begane grond 

Na het tekenen van het koopcontract voor de nog te bouwen woning heeft mijn opdrachtgever mij erbij gehaald om het maximale uit de ruimte te halen.

In het oorspronkelijke ontwerp was de begane grond een grote, lege ruimte zonder karakter. Onze missie was om deze ruimte te transformeren en gezelligheid te brengen, geïnspireerd door de sfeer van een restaurant. We hebben de keuken als centraal element gebruikt om de hele ruimte te definiëren. Door slim gebruik te maken van en-suite deuren kunnen de woonkamer en de keuken nu worden afgescheiden wanneer dat nodig is, maar zelfs in afgesloten situaties blijft de ruimtelijkheid voelbaar.  En zo was er ineens een hele herindeling begane grond.

{

doorkijk

De prachtige doorkijk naar de woonkamer is echt iets speciaals

{

Met het eerste ontwerp werden we al verliefd

keuken centraal

In de door ontwikkelaar aangeboden plattegrond zat de keuken helemaal achterin. De grote ruimte daarvoor moest dan nog ingedeeld worden. De looplijnen zouden lang zijn naar de keuken. We hebben er daarom voor gekozen om de keuken centraler te plaatsen en de hoge kastenwand als en-suite te laten fungeren. Zo werden de woon en kook/eet functie toch een beetje van elkaar gescheiden en kreeg je een fijnere ruimte. 

Horeca vibe

In het verlengde van het kookeiland hebben we een lange eettafel geplaatst, die we ook wel de “Fine-dining” noemen, om de sfeer van een restaurant te benadrukken. Naast het kookeiland hebben we een Oostenrijkse zithoek gecreëerd, die we de “Chef’s Table” noemen. Hier kunnen gasten genieten van een informele en gezellige sfeer, vergelijkbaar met wat je zou vinden in een horecagelegenheid en dus aansluit bij de gewenste horeca vibe.

{

vakmanschap

Het is echt vakmanschap hoe Steven luistert naar je wensen en die weet om te zetten in een ontwerp wat echt bij ons past

Deze herindeling heeft niet alleen de esthetiek van de ruimte getransformeerd, maar ook de functionaliteit ervan verbeterd. Het resultaat is een begane grond die zowel ruimtelijk als gezellig is, met de charme van een restaurant.

{

Steven is niet snel tevreden, hij gaat voor perfectie.

totaalontwerp begane grond keukenontwerp met kookeiland
totaalontwerp begane grond keukenontwerp met kookeiland
totaalontwerp begane grond keukenontwerp met bar Steven Nobel Architect

De keuken heeft precies de warme maar toch ook frisse uitstraling gekregen die we zochten

totaalontwerp begane grond keukenontwerp met chefs table Steven Nobel Architect
totaalontwerp begane grond Oostenrijkse Zithoek eettafel met plantenbak Steven Nobel Architect
totaalontwerp begane grond Oostenrijkse Zithoek eettafel met plantenbak Steven Nobel Architect

MAATWERK

Doordat we gekozen hebben voor maatwerk, zijn er geen beperkingen. Je kan alles maken in de materialen die je voor ogen hebt. Zo hebben wij de greep lijsten gemaakt van echt messing. Zijn de donkerblauwe deuren gespoten op een beetje ruwe houten fineer waardoor de nerf nog zichtbaar is. En zijn de houten latjes van hetzelfde materiaal als de chefs table.

Of loopt er een boekenplank door bij de overgang van vlak plafond naar de kap.

Omdat alles toch op maat gemaakt wordt hebben wij hier een plantenbak geïntegreerd in de Oostenrijkse zithoek die wij dus de Chefs tabel noemen.

De keuken is gemaakt door Hollands Maatwerk

totaalontwerp begane grond maatwerk keuken steven Nobel Architect
totaalontwerp begane grond keukenontwerp met kookeiland

ontwerpproces

Tijdens het ontwerp proces werden vanaf het eerste moment ruimtelijke beelden gemaakt om het daadwerkelijke effect van het ontwerp te kunnen ervaren. Zie de impressies hier.