Selecteer een pagina

UITBOUW LEIdSCHE RIJN

ROGRAMMA:              Woning
LOCATIE:                      Utrecht Leidsche Rijn          
OPDRACHTGEVER:   Particulier
PERIODE:                     2020
UITVOERING:              2020
KEUKENDESIGN:       Steven Nobel Architect
KEUKENBOUW:         Vervest Interieurbouw
BEELDEN:                    Steven Nobel Architect

OPGAVE

Achter een bestaande woning in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht was de vraag om een ontwerp te maken voor een uitbouw. In de bestaande situatie zat een hoogteverschil tussen woning en de achtertuin. Grenzend aan het huis zat een verhoogd terras. Dit hoogteverschil is meegenomen in het ontwerp. De oude keuken werd als zeer onpraktisch ervaren en tevens ontbrak er een speelhoek op de begane grond in deze eengezinswoning. 

 

plattegrond

Een belangrijk thema in het maken van de  uitbouw was het hoogteverschil dat overbrugd moest worden. In het verlengde van de bestaande garage welke is ingekort is een gelijkvloerse eetkamer gemaakt terwijl de woonkamer in het verlengde van de woning juist verlaagd is tot tuinniveau. De keuken is op maat ontworpen door Steven Nobel Architect en neemt een centrale plek in in de woning. Aan de voorzijde waar vroeger de keuken zat is een speelhoek gemaakt. Door de speelhoek hier te plaatsen leeft je niet heel de tijd tussen het speelgoed, maar is het handig in een deels separate ruimte.  

keuken ontwerp Steven Nobel Architect

maatwerk

De gehele keuken is op maat ontworpen door Steven Nobel Architect zelf. Er is gekozen om de houttint van de vloer terug te laten komen in de keuken. De grijze wand met haard komt in zijn kleurstelling terug in het blad. 

Alle grepen zijn verwerkt in een strakke doorlopende zwarte terug liggende lijn.

 

keuken ontwerp Steven Nobel Architect

gemetseld element

Het hoogteverschil in het interieur hebben wij doorgezet in de tuin. Zo is er aangrenzend aan de eetkamer een overdekt terras waar de buitenkeuken gepositioneerd is. Hier kunnen de schoenen altijd droog staan. 

Aan de verlaagde woonkamer grenst het gras direct tot aan de pui. Hierdoor heb je echt het gevoel aan de tuin te leven.

Het hoogteverschil tussen beide is opgelost door middel van een gemetselde plantenbak die opgaat in een verticaal dragend element. Dat element vormt als het ware de drager van de witte daklijst. 

 

voor de verbouwing

bestaande oude keuken onpraktisch