Selecteer een pagina

Imagine Private Eye Clinic Papendrecht

PROGRAMMA:            6 spreekkamers,  O.K.  , Vergaderruimte, kantoor,, auditorium, receptiewachtruimte en lounge
LOCATIE:                      Veerpromenade 6 te Papendrecht
GROOTTE:                    1000 m2 (kelder en begane grond)
PERIODE:                     2022-2023
BEELDEN:                    Steven Nobel Architect
OPMERKING:              Los interieur door Inside Office. 

Innovatief en Toegankelijk Ontwerp

Bij Imagine Private Eye Clinic in Papendrecht heb ik, Steven Nobel, als architect een belangrijke rol gespeeld in de herbestemming en het ontwerp van de kliniek. Mijn doel was om een ruimte te creëren die zowel professioneel als uitnodigend is, waar patiënten en medewerkers zich prettig voelen.

Een van mijn belangrijkste bijdragen aan dit project was het betrekken van de kelderruimte bij de bovenliggende begane grond. Door een vide en een uitnodigende trap te creëren, maakte ik deze ruimte bruikbaar en aantrekkelijk. Dit gaf de kelder een geheel nieuwe functionaliteit en zorgde voor een naadloze verbinding met de rest van de kliniek.

Samen met de opdrachtgever heb ik gezocht naar een architectonisch ontwerp dat toegankelijk is en waar mensen zich in kunnen herkennen. Dit resulteerde in een ruimte die zowel professioneel als warm aanvoelt, iets wat in een medisch specialistische omgeving bijzonder belangrijk is.

{

Reactie opdrachtgever

“Steven Nobel heeft voor onze kliniek in vier fasen vorm gegeven aan de herbestemming van de volledige plint van het oorspronkelijke ‘Mastercomplex’ aan de Veerpromenade in Papendrecht. Aanvankelijk bestond de plint uit een bankgebouw en een tiental winkelunits met souterrains.

 

Ten behoeve van de herbestemming is gekozen voor een volledige renovatie en herinrichting van de gebouwen. Zowel voor het ruimtegebruik als voor de creatieve invulling van de ruimte hebben we Steven leren kennen als een vaardige en vooral ook zeer creatieve architect.

In alle vier van de fasen onderscheidde Steven zich door zijn opgewekte karakter, zijn inlevingsvermogen, zijn praktische inzicht en zijn scherpe oog voor design. Steven is erin geslaagd om extra beleving toe te voegen aan de klinische sfeer van een kliniek voor medisch specialistische oogzorg. Nog dagelijks krijgen wij zowel van stakeholders als van patiënten complimenten over onze kliniek. Niet alleen voor onze behandeling maar ook over de uitstraling en de atmosfeer.

“Het ontwerp van Steven draagt substantieel bij aan het succes van onze kliniek.”

architectuur, creativiteit, inlevingsvermogen

Deze lovende woorden van de opdrachtgever benadrukken mijn benadering van architectuur: een combinatie van creativiteit, inlevingsvermogen en praktisch inzicht. Het is een eer om te zien dat mijn werk zo gewaardeerd wordt en bijdraagt aan het succes van Imagine Private Eye Clinic.

ronde vormen

De ronde vormen zorgen voor een bepaalde zachtheid in het interieur. Daarbij is er een kleine knipoog naar het feit dat het een OOG kliniek is natuurlijk.

Mede door deze vormentaal konden kolommen geïntegreerd worden in de architectuur. Hebben we vloeiend door het pand looplijnen vormgegeven en ontstonden er mooie vriendelijke doorkijkjes waarin strakke en ronde lijnen elkaar vinden.

Mede door deze vormentaal probeerde ik een architectuur te maken waar voor iedereen wat fijns en herkenbaars in zit.

VIDE

Om de onderliggende kelder goed te kunnen gebruiken in de nieuwe situatie als Oogkliniek is er gekozen om 1 grote vide aan de gevel toe te voegen. Hierdoor kon daglicht tot in de kelder reiken en kon er een uitnodigende trap naar de kelder gerealiseerd worden. 

Ronde vormen in Vide van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel
Vide in de kelder van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel
Vide in de kelder van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel
Maatwerk meubel Koffie corner van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel
Maatwerk meubel Koffie corner van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel
Maatwerk meubels van Imagine Private Eye Clinic, met natuurlijke lichtinval, ontworpen door Steven Nobel

Meer over Imagine Private Eye Clinic

Imagine Private Eye Clinic biedt hoogwaardige medische specialistische oogzorg in een omgeving die zowel professioneel als gastvrij is. Dankzij het doordachte architectonische ontwerp kunnen patiënten genieten van een prettige sfeer die bijdraagt aan hun algehele zorgervaring.

 Voor meer informatie over Imagine Private Eye Clinic in Papendrecht en om de architectonische details van het project te ontdekken, bezoek deze website.

Steven Nobel Architect heeft de eerdere verbouwingen ook op zijn website staan. Zie hier voor deze eerdere transformaties.
Deze vormen nog steeds onderdeel van het totale bedrijf, maar richt zich op de verzekerde zorg terwijl Imagine Private Eye Clinic zich dus richt op de private zorg. 

Los Interieur van dit project is geleverd door Inside Office.  

 

Steven Nobel Architect OLCD Papendrecht interieur wachtruimte ooglaserkliniek
Steven Nobel Architect OLCD Papendrecht interieur wachtruimte ooglaserkliniek