Selecteer een pagina

keuken lieke

In een bestaande bovenwoning uit de jaren ’30 was de wens om de keuken te vernieuwen. De keuken was alleen erg klein en zou alleen door middel van een slimme ingreep weer aan de huidige woonwensen voldoen.

In de bestaande layout van de plattegrond was het enkel mogelijk om aan één kant van de keuken een aanrechtblad te plaatsen. Door een doorbraak te maken tussen de keuken en de eetkamer ontstaat er meer breedte om aan beide zijden aanrecht te kunnen hebben.

open keuken

Naast de ruimte voor extra aanrecht ontstaat er zo ook een mooie open keuken waardoor er een mooie zichtrelatie ontstaat tussen eetkamer en keuken.

Om in de keuken genoeg ruimte te hebben voor een hoge koelkast is ervoor gekozen om deze in de voormalige gang te zetten. De gang was namelijk vierkant en erg ruim. Daar zat dus extra ruimte die de keuken ten goede kon komen.

maatwerk

De gehele keuken is volledig uitgetekend en uiteindelijk gemaakt door MaasMaakt meubels en interieur.

Op deze manier is er geen ruimte verloren gegaan doordat bepaalde standaardmaten bijvoorbeeld niet goed uitkomen. Tevens was het mogelijk om de CV ketel te integreren in de keuken waardoor deze niet verplaatst hoefde te worden.

Door middel van strakke belijning en een esthetische doorlopende donkere lijn vanaf het blad is alles greeploos uitgevoerd en gaat alles helemaal op in het ontwerp. Zelfs de koelkast en vriezer zijn door middel van deze lijn greeploos uitgevoerd.

gangkasten

In de kop van de keuken is een kast ontworpen waar vanuit de hal sleutels, post, handschoenen en andere dingen een plekje kunnen krijgen.

De keuken is hierdoor nu nog centraler in de woning en door dezelfde afwerking rondom voelbaar in de hele woning.

Aan de achterkant van de koelkast is zelfs nog een kast gemaakt van geringe diepte waar de opslag van badproducten is gedacht. Deze plek grenst namelijk weer dichtbij het toilet en badkamer.

materiaal

De witte fronten van de kasten zijn gemaakt van MDF welke mat gespoten zijn. De grepen zijn in verstek in de schaduwrand netjes onzichtbaar gedetailleerd. Hetzelfde geld voor de grijze kasten. Deze zijn van door en door zwart MDF en juist blank gespoten. Doordat er in het zwarte MDF houtvlokjes zitten krijgt het een natuursteen achtig uiterlijk. Als eye-catcher van de keuken is een Eikenhouten front op ooghoogte ontworpen. Deze geeft de keuken een warme uitstraling. Daarmee is de keuken modern, maar toch passend in een oude woning.

<iframe width="100%" height="100%" class="wrapper" border: none;" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="true" src="https://kuula.co/share/7lkBs?fs=1&vr=0&thumbs=1&chromeless=0&logo=0"></iframe>